Zakaj se odločiti za toplotno črpalko?

Gotovo veste, da so med najbolj priljubljenimi ogrevalnimi napravami zadnje desetletje toplotne črpalke, in če iščete najbolj primeren način za ogrevanje vašega doma ali poslovnih prostorov, vas bo marsikdo skušal prepričati, da izberite prav to možnost. Seveda pa ni smiselno na slepo verjeti, da je ogrevanje na en način boljše od drugega, zato smo vam v sodelovanju s podjetjem Varme, ki ponuja najbolj sodobne toplotne črpalke, pripravili nekaj dejstev.

Seznanite se s tem, zakaj je toplotna črpalka dejansko najboljša izbira za sodobno in enostavno ogrevanje z nizkimi stroški.

Toplotna črpalka prinaša mnoge prednosti

Kakšni so razlogi za nakup toplotne črpalke? Brez težav vam naštejemo tiste najbolj očitne, ki se nanašajo tako na prihranek kot na praktičnost ter vpliv na zdravje:

1. Ogrevanje s toplotno črpalko je »zeleno« oziroma ekološko sprejemljivo.

2. Z vgradnjo toplotne črpalke si lahko pridobite nepovratna sredstva Eko sklada in tako privarčujete.

Eko sklad - subvencije

3. Toplotna črpalka predstavlja najboljšo možno ekonomiko ogrevanja, saj je poraba električne energije za ogrevanje minimalna, kar vam prinaša prihranek v družinskem proračunu.

4. Toplotne črpalke so primerne za vse vrste domov, potrebno je le izbrati najbolj ustrezno.

5. Notranja enota toplotne črpalke je majhna, torej ni težav z iskanjem prostora ali uporabo ločene kurilnice.

6. Toplotna črpalka se lahko uporablja tudi za hlajenje, torej ne potrebujemo dodatne klimatske naprave, učinkovito pa lahko hladimo tudi klet z ozimnico.

7. Za razliko od drugih ogrevalnih naprav lahko računamo na varnost – ni visokih temperatur, ki bi lahko povzročile opekline, ni izločanja plinov, ki povzročajo zastrupitve, ni saj in nevarnih delcev, ki dražijo dihala ali poslabšajo astmo.

8. Za razliko od grelnih naprav, kjer je prisotno gorenje goriva (plin, kurilno olje, polena itd.), vam toplotna črpalka ne bo porabljala kisika v prostoru.


9. Pri drugih načinih ogrevanja je nujno redno servisiranje, pri toplotnih črpalkah pa tega ni.

10. Dolga življenjska doba, tudi 25 let in več.

Edo

Po poklicu sem mizar, že več kot 15 let pa se ukvarjam tudi z urejanjem notranjosti prostorov. Ker me vse bolj zanimajo spletne tehnologije, sem se odločil, da postavim spleto stran in na njej napišem kaj koristnega o urejanju hiše in njene okolice. Prepričan sem, da se boste na moji strani naučili veliko novega. V kolikor vam bo kaj še posebej všeč, bom vesel, če prispevek delite na družabnih omrežjih. Sicer pa hvala za obisk!
Close
Close