Zakaj si omisliti robotski sesalec?

Pospravljanje stanovanje, brisanje prahu in pomivanje tal. To je nekaj, kar zagotovo nikomur pretirano ne diši. Kaj pa, če bi se vse to zgodilo medtem, ko ste v službi ali na kavi v dobri družbi? Za vedno čista tla lahko poskrbi tudi robotski sesalec, ki obvlada marsikaj.

Če vas tisti prvi modeli morda niso prepričali, pa je treba poudariti, da je tehnologija na tem področju močno napredovala. Celo tako zelo, da lahko na trgu robotskih sesalcev kupimo izjemno dovršene naprave po zelo ugodnih cenah. In kaj takšen hišni pomočnik sploh zmore?

Napredne funkcije robotskih sesalcev

Robotski sesalec ni zgolj naprava, ki se vozi po stanovanju, se odbija od pohištva ter vmes razmeče drobtinice in pobere prah. Dandanašnji pametni sesalci imajo kopico koristnih senzorjev, ki jim omogočajo, da so pri svojem delu karseda samostojni in nadvse učinkoviti.

Robotski sesalnik Xiaomi Dreame F9
Robotski sesalnik Xiaomi Dreame F9 — GoSport.si

Nekateri modeli se znajo povezati tudi s pametnimi telefoni, s pomočjo katerih prek ustrezne aplikacije sami nadzorujemo, kdaj naj se delo prične in katere funkcije naj se med sesanjem uporabijo. Torej boste svoj dom s pomočjo robotskega sesalca lahko očistili kar na daljavo.

Zakaj takšne razlike v ceni?

Čeprav je danes mogoče dobiti kvaliteten robotski sesalnik po precej ugodni ceni, pa jih na policah trgovcev še vedno najdemo po zelo različnih cenah. Sploh ni rečeno, da s tistim najcenejšim ne boste zadovoljni. Pri dražjih sesalcih pa navadno prejmete še nekaj več.

Robotski sesalnik Roborock S6 Pure
Robotski sesalnik Roborock S6 Pure — GoSport.si

Močnejšo baterijo in s tem daljšo avtonomijo naprave. Pa dodatne funkcije, kot je povezava s pametno asistentko Alexo (Amazon) ali Googlovim asistentom. Tudi od glasnosti je marsikaj odvisno, pa denimo od prostornine za skladiščenje smeti. Nekateri robotski sesalci poleg sesanja omogočajo tudi pomivanje tal z vlažno krpo.

Poskrbite za proste poti

Morda so bili prvi roboti malce neokretni in se jim je zatikalo pri ovirah, ali pa so se kar sami zataknili pod kavč oziroma so nasedli na prehodu med vrati. Z moderno tehnologijo in izpopolnjenimi senzorji so te težave odpravljene. Še vedno pa je pametno karseda odpreti pot za vašega robota. Tako bo zares dosegel prav vse kotičke, posesal in morda celo pomil vaša tla.

Robotski sesalnik Roborock S7
Robotski sesalnik Roborock S7 — GoSport.si

Ko se boste vrnili iz službe, vam tako ne bo treba poprijeti za metlo, krpo ali sesalec, ampak si boste skuhali odlično kavo in raje uživali v njej. V primeru, da imate to možnost in odprete vsa vrata, lahko pričakujete počiščeno celotno stanovanje. Robot si s pomočjo lokatorja GPS tudi izriše obdelane poti, s čimer se izogne čiščenju površin, ki jih je predhodno že obdelal.

Edo

Po poklicu sem mizar, že več kot 15 let pa se ukvarjam tudi z urejanjem notranjosti prostorov. Ker me vse bolj zanimajo spletne tehnologije, sem se odločil, da postavim spleto stran in na njej napišem kaj koristnega o urejanju hiše in njene okolice. Prepričan sem, da se boste na moji strani naučili veliko novega. V kolikor vam bo kaj še posebej všeč, bom vesel, če prispevek delite na družabnih omrežjih. Sicer pa hvala za obisk!
Close
Close