Prednosti ploščatih sončnih kolektorjev

Zagotovo vsaj približno vemo, kakšno moč ima lahko sonce in da je možno to obliko moči tudi izkoristi sebi v prid. Moč sonca lahko pretvorimo v energijo, ki jo na primer lahko uporabljamo za ogrevanje sanitarne ali bazenske vode ter še česa drugega. Pri tem seveda potrebujemo določena sredstva, ki nam to omogočajo. Med njimi so tudi izjemno priljubljeni ploščati sončni kolektorji, ki se ponašajo s številnimi lastnostmi, na podlagi katerih se tudi najpogosteje odločamo zanje.

Ploščati sončni kolektorji predstavljajo preverjen, zanesljiv in ekonomičen način rabe energije sonca. Odlikujejo se tudi po svoji robustnosti, zanesljivem delovanju in nenazadnje tudi po izjemno enostavni montaži. Za njih je značilno, da so sestavljeni iz visoko kakovostnih materialov. Ti zagotavljajo njihovo izjemno dolgo življenjsko dobo, prav tako pa tudi minimalno vzdrževanje.

Rečemo jim tudi sončni sprejemniki

Sončnim kolektorjem, ki so ploščate oblike, lahko rečemo kar sončni sprejemniki. Sestavljeni so iz bakrenega cevnega registra in posebno laserskega varjenega toplotnega absorberja, za katerega je značilen visok selektiven oksidni premaz.

Njihovi okviri so zgrajeni iz črne anodizirane aluminijeve zlitine. Ta v veliki meri preprečuje korozijo, poleg tega ima tudi odlično barvno obstojnost. Približno 50 milimetrov debela plast izolacije iz steklene volne preprečuje toplotne izgube, poleg nje pa je dodana še srebrna refleksivna folija. Vse to omogoča odlično delovanje tudi v jesenskem in spomladanskem času.


Kaljeno steklo ima nalogo, da povsem zanesljivo ščiti kolektorje pred vsemi vremenskimi vplivi. Tako lahko rečemo, da so ploščati sončni kolektorji popolna izbira za vse, ki imajo cilj poiskati ugoden ter kakovosten sprejemnik sončne energije.

Ploščati sončni kolektorji – prednosti

Nekaj izjemnih prednosti tovrstnih kolektorjev smo že omenili, nekaj jih omenjamo še enkrat. Zanje so še posebej značilne preverjena kakovost, kratka vračilna doba investicije, dolga življenjska doba, nizka emisivnost, enostavno ter zanesljivo delovanje, uporaba izključno visoko kakovostnih materialov, odlična toplotna izolacija, okvir iz anodizirane aluminijeve zlitine itd.

Edo

Po poklicu sem mizar, že več kot 15 let pa se ukvarjam tudi z urejanjem notranjosti prostorov. Ker me vse bolj zanimajo spletne tehnologije, sem se odločil, da postavim spleto stran in na njej napišem kaj koristnega o urejanju hiše in njene okolice. Prepričan sem, da se boste na moji strani naučili veliko novega. V kolikor vam bo kaj še posebej všeč, bom vesel, če prispevek delite na družabnih omrežjih. Sicer pa hvala za obisk!
Close
Close