Moč motorja – odločilen dejavnik pri izbiri kosilnice

Lepa, zelena in natančno pokošena zelenica na vašem vrtu bo zagotovo privabljala poglede sosedov in mimoidočih. Če želite imeti zdravo in lično zeleno trato, je vsekakor pomembno, s kakšno kosilnico jo boste pokosili.

Pred samim nakupom vrtne kosilnice je zato nujno, da si odgovorite na nekatera vprašanja, ki bistveno vplivajo na izbiro najprimernejše kosilnice. Predvsem je pomembno, da veste, kolikšna je velikost, razgibanost in naklon terena, ter kako pogosto boste svojo zelenico kosili.

Motor – najpomembnejši del kosilnice

Motor je najpomembnejši del in srce vsake kosilnice. Zagotavlja potrebno moč rezilu in pogonskemu sistemu kosilnice za opravljanje dela. Po domače povedano, večja kot je moč motorja, večjo količino trave bo kosilnica lahko pokosila v danem trenutku. Močnejši motor vam tako zagotavlja, da se kosilnica med delom ne bo ustavljala. Delo z njo boste opravili hitreje in z manjšim naporom. Pri tem morate vedeti, da ima večji motor tudi večje obremenitve na konstrukcijo, kar pomeni, da so tovrstne kosilnice običajno bolj robustne za uporabo.

Samohodna bencinska kosilnica GartenXL
Samohodna bencinska kosilnica GartenXL 20ZW-196-M3 z močjo motorja 2,8 kW.

Na drugi strani pa prešibak motor pomeni, da se kosilnica lahko pred bolj zaraščenim terenom enostavno ustavi. Manjši motorji imajo enostavno manj moči, kar upočasnjuje košnjo trave. Prav tako obstaja nevarnost, da se motor pregreje. V tem primeru se boste morali med delom večkrat ustaviti in počakati, da se motor shladi.

Primerjava zmogljivosti motorjev kosilnice

Ker je celotno delovanje kosilnice odvisno od moči motorja, je primerjava zmogljivosti različnih motorjev izjemno pomembna faza pred nakupom. Pri izbiri kosilnice je tako potrebno izbrati najprimernejši motor, ki bo pri uporabi optimalno deloval in zadostil vašim potrebam.

Danes lahko najdete močne in zanesljive kosilnice, opremljene z varčnim in tihim motorjem, ki ima nizke emisije izpušnih plinov, kar pa seveda ne pomeni, da gre za kosilnice s šibkim motorjem. To so kosilnice, ki so okolju prijazne in zato tudi bolj varčne v svojem delovanju.

Pestro ponudbo kakovostnih bencinskih kosilnic si lahko ogledate v spletni trgovini podjetja Ipo-Teh d.o.o., kjer boste našli tudi podatke o moči motorja ter vse ostale pomembne specifikacije. Če torej iščete dobro kosilnico priznanega proizvajalca, ne spreglejte njihove ponudbe.

Edo

Po poklicu sem mizar, že več kot 15 let pa se ukvarjam tudi z urejanjem notranjosti prostorov. Ker me vse bolj zanimajo spletne tehnologije, sem se odločil, da postavim spleto stran in na njej napišem kaj koristnega o urejanju hiše in njene okolice. Prepričan sem, da se boste na moji strani naučili veliko novega. V kolikor vam bo kaj še posebej všeč, bom vesel, če prispevek delite na družabnih omrežjih. Sicer pa hvala za obisk!
Close
Close