Montažne hiše v koraku s časom

Ko so se na našem trgu pojavile prve montažne hiše, so bile te v primerjavi z današnjimi pogosto energijsko neučinkovite, izbira »oblik« je bila skromna, marsikdo pa je že v naprej vedel, da se s hitro in poceni gradnjo ne more doseči kakovosti, ki jo nudijo klasično zidane hiše.

Danes je na srečo ravno obratno. Montažne hiše so postavljene še vedno hitro, poleg tega pa jih odlikuje visoka kakovost in hkrati tudi nizka energijska poraba. Ponudbe med posameznimi modeli hiš in njihovimi variacijami pa je toliko, da vsakdo najde dom, ki mu je vizualno všeč in je tudi primeren po velikosti. Montažna hiša ni več pritlična, temveč ima lahko tudi prvo in drugo nadstropje, oblike pa so lahko vse od klasičnih dvokapnic do zanimivih minimalistično zasnovanih domov s sodobnimi linijami.

Kaj vam nudi sodobna montažna hiša?

Vso konstrukcijo montažne hiše se oblikuje pri proizvajalcu in na lokaciji zgolj še sestavi ter poskrbi za zaključna dela, pred tem se na mestu postavitve poskrbi zgolj za temelje (klasične ali lebdeče) in za morebitno podkletitev. Ko si ogledujete montažne hiše, se lahko v osnovi odločate glede na:

  • število nadstropij;
  • površino (kvadraturo);
  • število spalnic;
  • obliko strehe.

Notranjost montažne hišeVendar pa to ni vsa izbira, ki jo nudijo montažne hiše. Ravno tako si sami izberete sistem gradnje, ki je odvisen od želene energetske učinkovitosti, kar pomeni, da je vaša hiša lahko tudi nizkoenergijska oziroma pasivna. To vam lahko prinese prihranek pri gradnji (nepovratna sredstva), prav tako pa poskrbi za manjše stroške s porabo energije v času bivanja.

Tudi vse možne variacije glede zaključnih del so seveda vaša izbira. Tudi v primeru, da se odločite za postavitev hiše na ključ, lahko izbirate med različnimi podi, različnimi barvami fasade in vsemi ostalimi spremenljivkami, ki vam pomagajo, da je vaš dom nazadnje unikaten – ne glede na to, da gre za montažno gradnjo.

Edo

Po poklicu sem mizar, že več kot 15 let pa se ukvarjam tudi z urejanjem notranjosti prostorov. Ker me vse bolj zanimajo spletne tehnologije, sem se odločil, da postavim spleto stran in na njej napišem kaj koristnega o urejanju hiše in njene okolice. Prepričan sem, da se boste na moji strani naučili veliko novega. V kolikor vam bo kaj še posebej všeč, bom vesel, če prispevek delite na družabnih omrežjih. Sicer pa hvala za obisk!
Close
Close