Kovinske konstrukcije omogočajo postavitve zanimivih objektov

Kovinske konstrukcije imamo najbolj pogosto v mislih pri postavitvi objektov, namenjenih za industrijo ali za obrt, na primer za razne proizvodne ali mehanične hale, skladišča in podobno.

Vendar pa so uporabne tudi na področju klasične gradnje, saj se v sodobni arhitekturi uveljavlja tudi tako imenovana skeletna gradnja, pri kateri je možno uporabiti tako konstrukcije iz lesa kot kovinske konstrukcije.

Zakaj skeletna gradnja?

Skelet kovinske konstrukcijeSodobno bivanje vse bolj uveljavlja tako imenovano odprto arhitekturo, v kateri je stanovanje videti kot en sam prostor ali kot podstrešni »loft«. To pa zahtevo gradnjo s pomočjo postavitve lesene ali kovinske konstrukcije, v katero nato nizamo različnim uporabam namenjene kotičke, ki jih zapiramo v ločene prostore zgolj tam, kjer je to nujno potrebno (kopalnica, spalnica). Sam skelet oziroma ogrodje stavbe, ki skrbi  za vso nosilnost oziroma vso potrebno statiko, je v dokončani stavbi dobro viden – tramovi, preklade in vsi drugi deli konstrukcije so  nalašč izpostavljeni, saj prispevajo k sodobnemu videzu. Ta pa je lahko v primeru lesene konstrukcije nekoliko bolj domač in topel, v primeru kovinske konstrukcije pa bolj urban oziroma »industrijski«.

Kovinska konstrukcija - Kovinc d.o.o.Sicer pa se kovinske konstrukcije lahko pri gradnji uporabljajo tudi v najrazličnejše druge namene, kar si lahko ogledate tudi v galeriji fotografij na https://www.kovinc.si/izdelki/kovinske-konstrukcije-in-izdelki. Prepričali se boste, da so kovine za sodobno gradnjo precej priročen material, s katerim vdahnemo stavbam izjemno sodoben videz, zato so uporabne tudi za postavitve sodobnih počitniških hišic, oblikovanje praktičnih nadstreškov in celo za spreminjanje zunanje podobe objektov z moderno zastavljenimi fasadami (ki so zaradi barvanja, cinkanja ter peskanja še posebej privlačne oziroma odporne na vremenske razmere). Kovinske konstrukcije vsekakor ponujajo več, kot običajno izkoristimo, zato velja ob načrtovanju sodobnega objekta vedno pomisliti tudi nanje – in v podjetju Kovinc vam bodo pomagali pri realizaciji na podlagi vaših skic oziroma v skladu z načrtom projekta, prav tako pa vam bodo iz svojih bogatih izkušenj pomagali do najbolj optimalne izvedbe konstrukcije.

Edo

Po poklicu sem mizar, že več kot 15 let pa se ukvarjam tudi z urejanjem notranjosti prostorov. Ker me vse bolj zanimajo spletne tehnologije, sem se odločil, da postavim spleto stran in na njej napišem kaj koristnega o urejanju hiše in njene okolice. Prepričan sem, da se boste na moji strani naučili veliko novega. V kolikor vam bo kaj še posebej všeč, bom vesel, če prispevek delite na družabnih omrežjih. Sicer pa hvala za obisk!
Close