Kako izbrati pravo klubsko mizico?

Vljudnost veleva, da potem, ko smo povabilo prejeli in tudi sprejeli ter obiskali prijatelje ali sorodnike, podobno potezo potegnemo tudi sami. Tako lahko priredimo pogostitev, praznovanje ali pa zgolj organiziramo prijetno nedeljsko dopoldne ali popoldne za svoje prijatelje. V trenutku organizacije takšnega dogodka je v prvi fazi vprašanje časa, kdaj se bo dogodek odvil, potem pa seveda, kaj bomo pripravili oziroma kakšno pogostitev bomo napravili za svoje goste.

Potem je še vprašanje, kje jih bomo pogostili. Kot odgovor se hitro pojavijo naše ljube dnevne sobe in v njih sedežne garniture, kjer se lahko gostje usedejo, ter klubske mizice, kamor lahko postavimo hrano in pijačo. Priročne klubske mizice so izjemno priljubljen element, saj imajo večnamensko uporabnost.

Klubske mizice so nadvse praktične

Klubska mizicaČe denimo sedimo na sedežni garnituri ali na fotelju, kjer se udobno zleknemo pred televizijski zaslon, so lahko priročen naslon za noge, nekakšen podaljšek fotelja. No, dobro, recimo, da tega sedaj ni prebrala vaša žena. Torej, če boste to storili, ko pridete domov iz službe, ne povejte, kje ste prebrali »nasvet«. Ampak dobro, potem pa povejte, zakaj ste jo sicer v resnici kupili? Menda ne bo na koncu res samo nosilec časopisov in reklam, ki se nabirajo v njenem predalu. Le zakaj bi sicer klubske mizice želeli sredi dnevne sobe, kot ravno zato, da bodo prinesle nekaj udobja in ugodja. Seveda je njihov namen v resnici drugačen, tako da šalo na stran.

Lesene ali steklene?

Klubske mizice so narejene iz različnih materialov, največkrat iz lesa, pogosto pa so tudi steklene, s kovinskimi nogami. V zadnjih letih so spet postale bolj popularne večje klubske mizice, ki pa potrebujejo nekaj več prostora v vaši dnevni sobi. Če je njena kvadratura premajhna, potem si raje omislite manjšo, kajti klubska mizica z manjšo površino bo vseeno služila svojemu osnovnemu namenu, torej vaši pogostitvi in pogostitvi vaših gostov, ne bo pa vam v napoto, ko se boste želeli oddaljiti od sedežne garniture.

Steklena klubska mizica

Klubska mizica pa je lahko postavljena tudi na kolesca. Drobna kolesca ji bodo omogočala, da se bo elegantno premikala po dnevni sobi sem ter tja, kar pride prav takrat, ko želite izpod nje pomesti smeti ali jo odstraniti z namenom, da bi denimo raztegnili sedežno garnituro in jo spremenili v posteljo. Ali pač v kakršnem koli drugem primeru, ki jih je vsekakor veliko. Res pa boste v večini primerov takšne klubske mizice morali naročiti posebej pri mizarju ali pa se vnaprej dogovoriti v salonu pohištva, da vam naredijo točno tak izdelek.

Edo

Po poklicu sem mizar, že več kot 15 let pa se ukvarjam tudi z urejanjem notranjosti prostorov. Ker me vse bolj zanimajo spletne tehnologije, sem se odločil, da postavim spleto stran in na njej napišem kaj koristnega o urejanju hiše in njene okolice. Prepričan sem, da se boste na moji strani naučili veliko novega. V kolikor vam bo kaj še posebej všeč, bom vesel, če prispevek delite na družabnih omrežjih. Sicer pa hvala za obisk!

Ne spreglejte

Close
Close