Trije koraki do najema sanjske hiše

Razmišljate o selitvi? Se odločate med najemom in nakupom nepremičnine? Celoten proces izbire bivalne lokacije je zelo naporen in vzame veliko časa. Približno tretjina Slovencev začasno živi na drugi lokaciji, saj se morajo seliti zaradi službe. Ker je včasih razlika v ceni med najemom stanovanja ali hiše precej manjša, je bolje, da izberete hišo.

Tako dobite ogromno bivalno površino ter dovolj prostora za vse. Za bolj učinkovito iskanje in pametno izbiro, morate slediti trem korakom za iskanje popolnega doma.

Določite proračun

Preden vtipkate v iskalnik hiše Maribor, Ljubljana, Koper ali Celje, si določite proračun. Priporočljivo je, da za najem hiše ne zapravite več kot 30 % skupnega proračuna vseh stanovalcev s prihodkom. Upoštevati morate namreč tudi stroške za položnice, hrano, oblačila, ogrevanje in podobno.

Najemnine so lahko višje ali nižje. Vse je odvisno od lokacije ter opreme nepremičnine, njene velikosti in vašega dogovora z lastnikom. Morda boste potrebovali tudi denar za renovacijo, nakup opreme in morebiten nakup gospodinjskih aparatov, bele tehnike in podobno.

Preučite vaše zahteve in potrebe

Pri najemu hiše Maribor nudi veliko več za manj denarja. Okolica Ljubljane je namreč precej dražja in vam omogoča najem manjše nepremičnine kot druga mesta. Preučite tudi, kakšne zahteve imate glede specifikacij. Vprašajte se:

  • Ali potrebujete veliko spalnic, več kopalnic, veliko kuhinjo in podobno?
  • Potrebujete veliko parkirnega mesta?
  • Kakšno vrsto ogrevanja želite?
  • Koliko je lahko oddaljena hiša od vaše službe, vrtca ali šole?
  • Potrebujete vrt?
  • Potrebujete veliko dvorišče za namestitev tobogana, trampolina in gugalnice za vaše otroke?

Na vsa ta vprašanja morate najprej odgovoriti, preden sklenete podnajemno pogodbo.

Izberite odlično lokacijo

LokacijaLokacija je nadvse pomembna. Vsak dan namreč ne želite porabiti več kot pol ure vožnje v eno smer. Pri iskanju hiše Maribor nudi cenejše nepremičnine na manjši oddaljenosti od službe kot dražji mesti Ljubljana in Bled.

Pred najemom obiščite hišo v različnih delih dneva, da izmerite čas za vožnjo do službe, trgovine, šole in podobno. Preučite tudi okolico in izvedite, ali so v bližini parki za sprehajanje, gostilne za dneve, ko se vam ne bo ljubilo kuhati, ali pa nakupovalna središča za zapravljanje časa ob deževnih nedeljah.

Edo

Po poklicu sem mizar, že več kot 15 let pa se ukvarjam tudi z urejanjem notranjosti prostorov. Ker me vse bolj zanimajo spletne tehnologije, sem se odločil, da postavim spleto stran in na njej napišem kaj koristnega o urejanju hiše in njene okolice. Prepričan sem, da se boste na moji strani naučili veliko novega. V kolikor vam bo kaj še posebej všeč, bom vesel, če prispevek delite na družabnih omrežjih. Sicer pa hvala za obisk!

Ne spreglejte

Close
Close