Izogibajte se sušenju perila v notranjih prostorih!

Nekateri pravijo, da jim je najljubše sušenje perila zunaj, drugi si ne znajo predstavljati življenja brez sušilnega stroja, spet tretji so primorani postaviti stojalo za sušenje perila kar sredi dnevne sobe. Kaj je najpametnejše?

V prid sušenju v stroju govori predvsem dejstvo, da lahko perilo učinkovito osušimo tudi takrat, ko je zunaj mrzlo in mokro, torej tudi sredi zime. Če imamo dober sušilni stroj, perila po sušenju ni potrebno likati, prav tako pa se z njega odstranijo »mucke«. Slaba plat je vsekakor poraba energije ter dejstvo, da se nekatera oblačila v stroju precej skrčijo, drugih pa v njem ni dovoljeno sušiti.

Sušenje perila zunaj je priročno predvsem v toplejših mesecih. Če živite na podeželju, potem vam bo všeč, da ima perilo po sušenju vonj po naravi, vendar pa se ravno tu skriva tudi past – če ste občutljivi na cvetni prah, vas lahko oblačila ob nošenju precej dražijo. Pri sušenju zunaj je treba tudi paziti, da perila ne sušimo direktno na soncu, saj lahko to povzroči bledenje barv. Če živite v mestu, kjer je zrak umazan, pa se perila gotovo ne izplača sušiti zunaj – preveč je smoga, cvetnega prahu, ob kurilni sezoni se kadi iz dimnikov …

Sušilni stroji

Kaj pa sušenje perila v notranjih prostorih? Vsekakor da, če imate za to poseben, primeren prostor, torej sušilnico ali kakšno zračno podstrešje. Sušenju v stanovanju pa se je vsekakor dobro izogniti, tako v spalnih kot v bivalnih prostorih. Perilo, ki ga sušimo v stanovanju, se navzame vonjav iz kuhinje, največja težava pa je dejansko v tem, da perilo prekomerno vlaži prostore. Poleti, ko je zrak že sicer bolj vlažen, lahko postane v stanovanju tako izjemno soparno, in če nimate klimatske naprave, se boste pričeli v njem hitro potiti. Vsa ta vlaga pa bo seveda dolgoročno gledano povzročila tudi večje tegobe, na primer zidne plesni.

Edo

Po poklicu sem mizar, že več kot 15 let pa se ukvarjam tudi z urejanjem notranjosti prostorov. Ker me vse bolj zanimajo spletne tehnologije, sem se odločil, da postavim spleto stran in na njej napišem kaj koristnega o urejanju hiše in njene okolice. Prepričan sem, da se boste na moji strani naučili veliko novega. V kolikor vam bo kaj še posebej všeč, bom vesel, če prispevek delite na družabnih omrežjih. Sicer pa hvala za obisk!

Ne spreglejte

Close
Close