Vodna postelja – da ali ne?

Vodna postelja je dolgo veljala za razkošje, danes pa se zanjo odloča vse več ljudi, saj so prepričani, da je ležanje na ležišču, polnjenem z vodo, boljše kot spanje na ležišču, ki je trdno. Res je – vodna postelja nam prinaša kar nekaj prednosti glede na to, kako in na kakšnem ležišču radi spimo, ima pa vsakdo seveda tudi svoje pomisleke.

Vodna postelja je v prvi vrsti odlična zato, ker se popolnoma prilagaja našemu telesu. Voda se v ležišču premika skupaj z nami in tako ni težav z neprijetnimi vdolbinami ter izboklinami, ki se ne ujemajo s položajem telesa. Ali pač? Ja, dejansko tudi ni vedno dobro, da se nam ležišče povsem prilagodi. Da bi spali v pravem in za hrbtenico dobrem položaju, včasih ni najbolje, če se ležišče prilagodi, temveč mora predvsem na pravih mestih nuditi dovolj opore – zato so klasična ležišča srednjega in višjega razreda razdeljena na cone, kjer je opora različna.

Vodna postelja je odlična zato, ker se lahko sami odločimo za trdoto ležišča, saj je ta odvisna predvsem od tega, kako je ležišče napolnjeno. Mehka vodna postelja, ki se »ugrezne« pod nami, načeloma ni priporočljiva – zato, ker ne nudi dovolj opore, poleg tega pa se v celoti zatrese, kadar se premaknemo. Kar je zlasti slabo, če na istem vodnem ležišču ležita dve osebi.

Sodobne vodne postelje so oblikovane tako dovršeno, da takšnih težav dejansko ni – zlasti pri nakupu najbolj kakovostnih postelj. Torej je vodna postelja dejansko res lahko razkošje in udobje, če si ga le lahko privoščimo (upoštevati je treba, da vodna postelja stane precej več kot klasično »suho« ležišče). In če z vodnimi posteljami nimate nobenih izkušenj, še eno dejstvo – prepričanje, da lahko vodna postelja prične spuščati oziroma se preluknja, je mit, ne pa resnica. Teoretično se to sicer res lahko zgodi, a ne ob normalni uporabi.

Edo

Po poklicu sem mizar, že več kot 15 let pa se ukvarjam tudi z urejanjem notranjosti prostorov. Ker me vse bolj zanimajo spletne tehnologije, sem se odločil, da postavim spleto stran in na njej napišem kaj koristnega o urejanju hiše in njene okolice. Prepričan sem, da se boste na moji strani naučili veliko novega. V kolikor vam bo kaj še posebej všeč, bom vesel, če prispevek delite na družabnih omrežjih. Sicer pa hvala za obisk!

Ne spreglejte

Close
Close