Najljubši prostor ali ne, spalnica je izjemnega pomena

Spalnice se nekako ne moremo naveličati. To bi skorajda moral biti naš najljubši prostor, saj se v njem odpočijemo po napornem dnevu in se pripravimo na nove dogodivščine. Seveda pa moramo pri njenem opremljanju paziti na kar precej detajlov, ki nam znajo sicer pokvariti spanec.

Uporabite veliko lesa, a ne zapolnite prostora do zadnjega kotička

Za začetek mora spalnica biti opremljena z veliko lesa. Les je topel, oddaja energijo, se ne segreje pretirano v vročih dneh in se ne shladi preveč pozimi. Deluje kot kvaliteten izolator, igrate pa se lahko z različnimi vrstami lesa, ki dajejo sobi dodatno energijo.

Spalnica Akron

Nekateri imajo radi spalnico, ki je zares dobro izkoriščena, zato vanjo pripeljejo vse mogoče omare. Včasih pa se situacija preprosto tako izide, če ste si na primer spalnico naredili po meri v nekem stanovanju ali hiši, potem pa se preselite in je novi prostor malce manjši. Še vedno lahko uporabite vse elemente, saj je škoda, da bi katerega zavrgli, vendar pa je sedaj manj prostora za gibanje. Tisti, ki jih zelo polni prostori motijo, v takšnem vzdušju gotovo ne bodo dobro funkcionirali. Vsekakor pa spalnice niso dnevne sobe, tako da jih lahko vseeno opremite bolj polno kot dnevno bivalne prostore, kjer imamo pogosto več praznine.

Tehnična roba in veliko kablov ne sodijo v spalnice

Poleg tega, da naj v spalnice ne bi dajali motečih elementov, kot so ure, ki tiktakajo (gotovo jih nikoli ne slišite, a če boste slabo spali, morda bili bolni ali v nekem stanju depresije, vam utegnejo izpiti živce) ali male živali, ki se lahko sredi noči zbudijo in zaropotajo. Še večji problem pa je tehnika. Spalnica (akron.si) naj bi bila zares namenjena počitku, zato televizija in računalnik nikakor ne sodita vanjo. Sploh če v spalnici niste sami, je velika težava lahko v tem, da boste s televizijo in računalnikom motili svojega partnerja, ki bo poskušal zaspati ob vas. Druga težava pa je sevanje električnih kablov. To se je izkazalo za zelo nezdravo, zato je modro, da ta negativen dejavnik izločite iz svoje bližnje okolice vsaj med spanjem, če smo že sicer prek dneva običajno ves čas v bližini nekih električnih naprav, naj bo to v kuhinji, dnevni sobi ali na delovnem mestu.

Temna spalnica

Spalnice naj bodo torej prostori za počitek. To velja za vas, če ste sami, za vaše otroke in seveda tudi za tiste, ki so v spalnici skupaj s svojim partnerjem. Spalnico si uredite pametno in dolgoročno, da vam ne bo potrebno prevečkrat spreminjati postavitve ali pa da ne boste imeli težav pri dostopu, kadar jo boste želeli dobro očistiti.

Edo

Po poklicu sem mizar, že več kot 15 let pa se ukvarjam tudi z urejanjem notranjosti prostorov. Ker me vse bolj zanimajo spletne tehnologije, sem se odločil, da postavim spleto stran in na njej napišem kaj koristnega o urejanju hiše in njene okolice. Prepričan sem, da se boste na moji strani naučili veliko novega. V kolikor vam bo kaj še posebej všeč, bom vesel, če prispevek delite na družabnih omrežjih. Sicer pa hvala za obisk!

Ne spreglejte

Close
Close