Dekoracija s pomočjo stenske nalepke

Pri urejanju prostorov se prepogosto posvečamo notranji opremi in drobni dekoraciji, pozabljamo pa na to, da je vsak prostor v osnovi soba, omejena s šestimi ploskvami. Od teh so največ pozornosti deležna tla, ki so osnova za tloris in razmeščanje pohištva.

Stene pogosto zanemarimo in jih zgolj prepleskamo na belo, prav tako pa še pogosteje pozabimo na strop – ta je največkrat v celoti bel in prazen. To pa lahko precej spremenijo stenske nalepke, ki enostavno, za ugodno ceno, predvsem pa brez dolgoročnih posledic popestrijo prostor.

Stenske nalepke

Zakaj brez dolgoročnih posledic? Zato, ker se stenske nalepke enostavno prilepijo in tudi odlepijo, ne da bi pri tem bila stena pod njimi poškodovana ali bi kasneje zahtevala veliko dela (tako kot na primer v primeru, da na steno rišemo z barvo, kar je kasneje težko odstraniti).

Kam namestiti stenske nalepke?

Kot smo že omenili, imate v prostoru na voljo štiri stene in strop. Če so prostori zgolj beli, so pogosto dolgočasni, zato lahko posamezne dele poudarimo s pomočjo stenske nalepke ali več manjših stenskih nalepk, ki jih sestavimo v enotno podobo.

Stenska nalepka - drevo

Prav tako pa lahko nalepke za bolj drzen učinek namestimo tudi na strop, pri čemer pa je potrebno vedeti, kako bo to učinkovalo na prostor: če bo stenska nalepka na stropu velika, bo strop deloval nižji, zato se priporoča, da na strop namestite zgolj manjše nalepke, ali pa stenske nalepke uporabite le, če so vaši stropi višji od predpisanega standarda.

So stenske nalepke primerne za vse prostore?

Vsekakor. Da jih lahko odlično vkomponiramo v poslovne prostore, dokazuje marsikateri gostinski lokal, frizerski salon in podobno. Tudi doma pa jih imamo lahko povsod, ne le v otroških sobah.

Stenska nalepka - Črni maček

Z njimi lepo popestrimo steno nad kuhinjskim pultom, steno v predsobi, kjer obešamo jakne in plašče, jih namestimo na stopnišču, ki je sicer nekam prazno, nad pisalno mizo v kabinetu, na večjo steno v dnevni sobi, na katero ste sicer nameravali obesiti kakšno večjo sliko ali fotografijo …

Kakšne stenske nalepke izbrati?

Pri izbiri stenskih nalepk je ponudba zares pestra, o čemer se lahko prepričate na http://www.stenska-nalepka.si, kjer boste lahko pobrskali med različnimi tematikami, prav tako pa izbirali med mnogo barvami in velikostmi.

Stenska nalepka - Čarobni meter

In če ugotovite, da bi radi kaj posebnega, unikatnega, česar ne bo imel tudi vaš sosed? Potem je najbolje, da se odločite za izdelavo po naročilu, saj vam lahko stenske nalepke izdelajo tudi po vaših individualnih željah. Torej, dajte svoji domišljiji prosto pot!

Edo

Po poklicu sem mizar, že več kot 15 let pa se ukvarjam tudi z urejanjem notranjosti prostorov. Ker me vse bolj zanimajo spletne tehnologije, sem se odločil, da postavim spleto stran in na njej napišem kaj koristnega o urejanju hiše in njene okolice. Prepričan sem, da se boste na moji strani naučili veliko novega. V kolikor vam bo kaj še posebej všeč, bom vesel, če prispevek delite na družabnih omrežjih. Sicer pa hvala za obisk!
Close
Close